Ayran

2/3 litr yoqurt (qatıq)
2 litr soyuq su (qazlaşdırılmış olar)
Duz
Şüyüd
Qatığı az-az bir qaba töküb 2 litr su ilə (yaxşı olar qazlaşdırılmış) qarışdırın. Əgər qazlaşdırılmış sudan istifadə edirsinizsə, onda içkini süfrəyə verilməmiş hazırlayın. Stəkana təhminən 3 ç.q. duz töküb az miqdarda (1/8-1/6 stəkanın) qaynar suda əridin. Duzlu suyu az-az yoqurtlu qarışıqa əlavə edin. İçkinin şorluğunu yoxlayın. Nə şor və ya nə şit olmalıdır. Qarışığı bir səhəngə tökün. Şüyüdü yuyub xırdalayın və qarışıqa əlavə edin. Qarışdırıb verin süfrəyə. Əgər ayranı əvvəldən hazırlamısız, onda soyuq bir yerdə saxlayın. Süfrəyə verilməmiş mükəmməl qarışdırın, çünki adətən yoqurt sudan ayrılır. Bu içki nəinki yayda, elə qışdada çox yaxşıdır, xüsusiylı plovdan sonra.
Nuş olsun! |
Müəllif: SweetGirl Baxış sayi: 993 08.10.2014
Təşəkkür edənlər (0) | Təşəkkür et |
|
Bu bölməyə aid digər xəbərlər |
|
|
|
Mektebde en cox icdiyim icki cox sevirem ayrani Lap istedimm
|
|
Siz sayta qonaq kimi daxil olduğunuz üçün şərh edə bilməzsiniz. Xahiş edirik
qeydiyyatdan keçin və saytın bütün bölmələrini görmə imkanını qazanın.