Bu tərəvəzlər çiy halda daha faydalıdır
01.06.2015   Bölmə: Qidalanma qaydaları
Bəzi tərəvəzləri bişirdikdə qida dəyəri azalır. Bəzilərini isə bişirib yemək daha faydalıdır. Bəs, hansı tərəvəzi necə yeməli?

Hansı tərəvəzlərin çiy, hansıların bişiriləndə daha faydalı olduğuna dair məlumatları təqdim edirik:

Pomidor – Bişmiş

Qulağa qəribə gələ bilər, amma pomidor bişiriləndə daha faydalı olan tərəvəzlərdən biridir. Pomidor bişiriləndə hüceyrələrə bölünür və beləliklə, orqanizm qidanı daha yaxşı sorur. Tərkibindəki likopen xərçənglə mübarizə aparır.

Brokkoli – Çiy

Xərçəng hüceyrələrinin çoxalmasını dayandıran gül kələmi çiy olanda daha faydalıdır. Çünki temperatur artdıqca brokkolinin tərkibindəki maddələrin faydaları azalır. Bu səbəbdən brokkolini buxarda bişirib yemək məsləhət görülür.

Yerkökü - Bişmiş

Adətən, çiy yeyilən yerkökü bişirdikdə daha faydalı olur.

İspanaq - Çiy

Kalium, maqnezium, kalsiumla zəngin olan ispanaq sümük inkişafı ilə yanaşı, immunitet sistemini də gücləndirir. Bundan əlavə, A və C vitaminləriylə zəngin olan ispanağın faydalarını görə bilmək üçün çiy halda yemək lazımdır.

Brüssel kələmi - Az bişmiş

Bədxassəli şişlərə qarşı mübarizə aparan brüssel kələmi, xüsusilə C, B6 vitaminləri və fol turşu baxımından olduqca zəngindir. Qida dəyərini itirməməsi üçün orta hesabla 5 dəqiqə buxarda bişirilərək yeyilməsi təklif edilir.

Qırmızı bibər - Çiy

Qırmızı istiot C vitamini anbarıdır. Və bu C vitamini istiliyə dözümsüz olduğundan çiy halda yeyilməlidir.

Kələm - Bişmiş

Kələm B və C vitamini mənbəyidir. Bişirib yeyiləndə tərkibindəki kalsium sümükləri və dişləri möhkəmləndirir.

Kahı – Çiy

Kahı dərinin gəncliyini qoruyan, eyni zamanda da immunitet sistemini möhkənləndirən A və C vitaminləri ilə zəngindir. Bişiriləndə C vitamini faydasını itirdiyi üçün çiy yeyilməsi təklif edilir.

Sarımsaq

Sarımsağa ətir və dad verən allisin maddəsi dünyanın ən güclü antioksidantıdır. Sarımsaq çiy yeyiləndə daha faydalı olur. Aparılan araşdırmalarda ehtiva etdiyi bu maddə sayəsində xərçəng hüceyrələrini 24 saatda öldürdüyü göstərilib.
loading...
 (Səs sayı: 0)
Müəllif: bitanem     Baxış sayi: 871     01.06.2015
Təşəkkür edənlər (0) | Təşəkkür et
Bu bölməyə aid digər xəbərlər
Bu qidaları birlikdə yemək olmaz! - FOTOLAR Günəbaxan tumu kökəldirmi?
Milli içkimiz ayranın bilmədiyiniz - Faydaları Uşaqlar üçün 10 ən faydalı qida
Mətbəximizdəki 6 TƏBİİ ANTİBİOTİK Dadlı ancaq zərərli qidalar
Təmiz süd şəfa mənbəyi imiş Ramazan sonrası necə qidalanmalı? – DİEOTOLO..
1 gün boyunca nə yeməliyik? – Qidalanma tövs.. Oruc tutanlar üçün sağlam qidalanma
Şərhlər görsənsin: axırda yazılanlar | əvvəl yazilanlar | maraqlı şərhlər
Anonim2015
Qısa məlumat

Aznetin Adminkası!
Anonim2015
: qiymət: 0
Tarix: 01.06.2015 | # 2
Əksəriyyətin cox vaxtı ciy yeyirəm.



QAYİTDİM


 

Yusufum
Qısa məlumat

Aktiv olduğuna görə Şərhlər üzrə aktivliyinə görə Seçilmiş istifadəçi Maraqlı şərhlər yazdığına görə
Yusufum
: qiymət: 0
Tarix: 01.06.2015 | # 1
men daha çox kelemı,bir de biberi çiy xoşluyuram..maraqlı məlumatdı. çox sağol




 

Siz sayta qonaq kimi daxil olduğunuz üçün şərh edə bilməzsiniz. Xahiş edirik qeydiyyatdan keçin və saytın bütün bölmələrini görmə imkanını qazanın.
SAYTA GİRİŞ
İstifadəçi adı:
Parol:
            
Qeydiyyat
Şifrənizi unutmusunuz?

Hal-hazırda saytda
İstifadəçilər: 0
Qonaqlar: 91
Cəmi: 91
Bu gün saytda olanlar
Sorğu
Paltar Mağazasına Girsəydiz İndi Nə Alardız ?

Platya
Yubka
Kofta
Cins Şalvar
Pencək
Mini Yubka
Uzun Platya
Cins Pencək
Lasin
Şalvar
Şarf



Nəticələr
Başqa sorğu-suallar

Səs sayı: 114700
Sayğaclar



Mp3 yukle