Bu tərəvəzlər çiy halda daha faydalıdır
01.06.2015   Bölmə: Qidalanma qaydaları
Bəzi tərəvəzləri bişirdikdə qida dəyəri azalır. Bəzilərini isə bişirib yemək daha faydalıdır. Bəs, hansı tərəvəzi necə yeməli?

Hansı tərəvəzlərin çiy, hansıların bişiriləndə daha faydalı olduğuna dair məlumatları təqdim edirik:

Pomidor – Bişmiş

Qulağa qəribə gələ bilər, amma pomidor bişiriləndə daha faydalı olan tərəvəzlərdən biridir. Pomidor bişiriləndə hüceyrələrə bölünür və beləliklə, orqanizm qidanı daha yaxşı sorur. Tərkibindəki likopen xərçənglə mübarizə aparır.

Brokkoli – Çiy

Xərçəng hüceyrələrinin çoxalmasını dayandıran gül kələmi çiy olanda daha faydalıdır. Çünki temperatur artdıqca brokkolinin tərkibindəki maddələrin faydaları azalır. Bu səbəbdən brokkolini buxarda bişirib yemək məsləhət görülür.

Yerkökü - Bişmiş

Adətən, çiy yeyilən yerkökü bişirdikdə daha faydalı olur.

İspanaq - Çiy

Kalium, maqnezium, kalsiumla zəngin olan ispanaq sümük inkişafı ilə yanaşı, immunitet sistemini də gücləndirir. Bundan əlavə, A və C vitaminləriylə zəngin olan ispanağın faydalarını görə bilmək üçün çiy halda yemək lazımdır.

Brüssel kələmi - Az bişmiş

Bədxassəli şişlərə qarşı mübarizə aparan brüssel kələmi, xüsusilə C, B6 vitaminləri və fol turşu baxımından olduqca zəngindir. Qida dəyərini itirməməsi üçün orta hesabla 5 dəqiqə buxarda bişirilərək yeyilməsi təklif edilir.

Qırmızı bibər - Çiy

Qırmızı istiot C vitamini anbarıdır. Və bu C vitamini istiliyə dözümsüz olduğundan çiy halda yeyilməlidir.

Kələm - Bişmiş

Kələm B və C vitamini mənbəyidir. Bişirib yeyiləndə tərkibindəki kalsium sümükləri və dişləri möhkəmləndirir.

Kahı – Çiy

Kahı dərinin gəncliyini qoruyan, eyni zamanda da immunitet sistemini möhkənləndirən A və C vitaminləri ilə zəngindir. Bişiriləndə C vitamini faydasını itirdiyi üçün çiy yeyilməsi təklif edilir.

Sarımsaq

Sarımsağa ətir və dad verən allisin maddəsi dünyanın ən güclü antioksidantıdır. Sarımsaq çiy yeyiləndə daha faydalı olur. Aparılan araşdırmalarda ehtiva etdiyi bu maddə sayəsində xərçəng hüceyrələrini 24 saatda öldürdüyü göstərilib.
loading...
Zengimcell yukle
 (Səs sayı: 0)
Müəllif: bitanem     Baxış sayi: 958     01.06.2015
Təşəkkür edənlər (0) | Təşəkkür et
Bu bölməyə aid digər xəbərlər
Çuğundurun faydalari Çayı bu ərzaqlarla içməyin
Mətbəximizdəki 6 TƏBİİ ANTİBİOTİK Salat hər zaman zəifləməyə köməkçi olmaya ..
Bir ailə turşudan zəhərləndi - Necə edək ki.. İsti havada bunları yeyin
Oruc tutanların qidalanmasına aid faydalı məsl.. Kofe için
Səhər yeməyi üçün ən vacib qidalar Qarpızı bir çox vasitələrdə istifadə etmək..
Şərhlər görsənsin: axırda yazılanlar | əvvəl yazilanlar | maraqlı şərhlər
Anonim2015
Qısa məlumat

Aznetin Adminkası!
Anonim2015
: qiymət: 0
Tarix: 01.06.2015 | # 2
Əksəriyyətin cox vaxtı ciy yeyirəm.



QAYİTDİM


 

Yusufum
Qısa məlumat

Aktiv olduğuna görə Şərhlər üzrə aktivliyinə görə Seçilmiş istifadəçi Maraqlı şərhlər yazdığına görə
Yusufum
: qiymət: 0
Tarix: 01.06.2015 | # 1
men daha çox kelemı,bir de biberi çiy xoşluyuram..maraqlı məlumatdı. çox sağol




 

Siz sayta qonaq kimi daxil olduğunuz üçün şərh edə bilməzsiniz. Xahiş edirik qeydiyyatdan keçin və saytın bütün bölmələrini görmə imkanını qazanın.
XƏBƏR LENTİ
    SAYTA GİRİŞ
    İstifadəçi adı:
    Parol:
                
    Qeydiyyat
    Şifrənizi unutmusunuz?

    Hal-hazırda saytda
    İstifadəçilər: 1
    Qonaqlar: 86
    Cəmi: 87
    Bu gün saytda olanlar

    Hal-hazırda saytda
    darixanurekk
    REYTİNQ CƏDVƏLİ
    Ən çox baxılan xəbərlər
    Xəbərlər üzrə reytinq
    Şərhlər üzrə reytinq
    Sorğu
    Paltar Mağazasına Girsəydiz İndi Nə Alardız ?

    Platya
    Yubka
    Kofta
    Cins Şalvar
    Pencək
    Mini Yubka
    Uzun Platya
    Cins Pencək
    Lasin
    Şalvar
    Şarf



    Nəticələr
    Başqa sorğu-suallar

    Səs sayı: 117517
    Sayğaclar



    Mp3 yukle