Mövsümündə bolluca tut yeyənləri ilboyu xəstəlik tutmaz
03.10.2017   Bölmə: Sağlamlıq


Mövsümündə bolluca tut yeməklə orqanizmi bir çox xəstəliklərdən sığortalamaq olar.
Sun .az xəbər verir ki, tutun orqanizm üçün faydalarını, sağlamlıq üçün xeyrini saymaqla qurtarmaq olmaz.
Əvvəlcə tutun tərkibinin nələrdən ibarət olduğuna nəzər yetirək.
Tutun tərkibi zülal, karbohidratlar, C, E, K, B qrup vitaminlərlə, kalium, kalsium, maqnezium, mis, sink, fosfor kimi mikroelementlərlə zəngindir.
Tut öz zəngin tərkibi ilə orqanizmin ümumi tonusunu stimullaşdırır, bədənə güc, qüvvət verir.
Tutun orqanizm üçün əsas faydalarından biri qaraciyərin fəaliyyətinə müsbət təsir göstərməsidir.
Yəqin ki, çoxlarınız şahidi olmusunuz ki, rayon və kənd yerlərində insanlar səhər tezdən acqarnına tut yeyirlər və öz qonaqlarına da bunu məsləhət görürlər. Bu ona görə edilir ki, orqanizmin acqarnına qəbul etdiyi tut mikrobları daha rahat şəritdə məhv edə bilir. Həmçinin acqarnına yeyilən tut mədə və bağırsaqlar üçün olduqca faydalıdır.
Qan təzyiqi üçün faydalı olan tut həm də sidikqovucu xassəyə malikdir.
Tut maddələr mübadiləsini tənzimləyir. Yemək arası tut yeyildikdə həzm prosesini normallaşdırır.
Fiziki və zehni yorğunluğu aradan qaldırmaq üçün tut ən yaxşı vasitələrdən biridir.
Kişilərin cinsi fəaliyyətinə müsbət təsir göstərən tut potensiyanı gücləndirir. 1 kiloqram tutun üzərinə 200 qram bal əlavə edilib hər gün 3 dəfə yeməkdən sonra bir çay qaşığı qəbul edilərsə arzulanan nəticəni əldə etmək olar.
Ağ tutun şirəsi soyuqdəymə və iltihabi proseslərə qarşı ən yaxşı vasitədir. Hər üç saatdan bir 100 qram ağ tutun təzə çəkilmiş şirəsini qəbul etməklə temperaturu aşağı salmaq və immuniteti gücləndirmək olar.
Qara tut dişlər üçün xeyirli olmaqla yanaşı ağız boşluğundakı iltihabi proseslərin müalicəsi üçün faydalıdır.
Uzun sürən xəstəliklərin müalicəsindən sonra tut orqanizm üçün çox xeyirlidir. Uzunmüddətli kimyəvi dərman pereparatlarının qəbulundan sonra tut qanın tərkibini təmizləyir və yaxşılaşdırır.
Tutun ən önəmli faydalarından biri ödqovucu xassəyə malik olmasıdır.
Tutun yarpaqları da xalq təbabətində bir çox xəstəliklərin müalicəsində geniş istifadə olunur.
loading...
 (Səs sayı: 0)
Müəllif: Meliss_17     Baxış sayi: 103     03.10.2017
Təşəkkür edənlər (0) | Təşəkkür et
Bu bölməyə aid digər xəbərlər
Yaddaşı gücləndirən 5 qida İnsan orqanizmi haqda 40 maraqlı fakt
Meyvənin orqanizmə bu faydalarını bilirdinizmi.. Əsrin bəlası: stress
Yaraları sağaldır, sinirləri gücləndirir - 1.. Kalsium ehtiyacını ödəyən qidalar
Valideynlərin qorxduğu diaqnoz: disbakterioz nə.. Ana olmaq şansını artıran qida
Sağlam və uzun həyat təklifləri Qazlı içkilərin orqanizmə zərərləri
Şərhlər görsənsin: axırda yazılanlar | əvvəl yazilanlar | maraqlı şərhlər
Maks
Qısa məlumat
Maks
: qiymət: 0
Tarix: 12.10.2017 | # 2
Hər yay yeyirəm. O geder xoşum gəlmir.






 

Meliss_17
Qısa məlumat

Yarışma Qalibi Yarışma Qalibi Xəbərlərdə aktivliyinə görə İdarə Heyətinin Fəal Üzvü Exclusive xəbərlər müəllifi Maraqlı xəbərlər müəllifi Yarışma Qalibi Yarışma Qalibi Yarışma Qalibi
Meliss_17
: qiymət: 0
Tarix: 03.10.2017 | # 1
Tutu hardan alım

Men tutu uşaq yaşlarımda yediyimdi







 

Siz sayta qonaq kimi daxil olduğunuz üçün şərh edə bilməzsiniz. Xahiş edirik qeydiyyatdan keçin və saytın bütün bölmələrini görmə imkanını qazanın.
SAYTA GİRİŞ
İstifadəçi adı:
Parol:
            
Qeydiyyat
Şifrənizi unutmusunuz?

Hal-hazırda saytda
İstifadəçilər: 5
Qonaqlar: 266
Cəmi: 271
Bu gün saytda olanlar

Hal-hazırda saytda
birdane12
GNS
Kuzum_
OrxanXanlaroglu
YildizQ
Sorğu
Paltar Mağazasına Girsəydiz İndi Nə Alardız ?

Platya
Yubka
Kofta
Cins Şalvar
Pencək
Mini Yubka
Uzun Platya
Cins Pencək
Lasin
Şalvar
Şarf



Nəticələr
Başqa sorğu-suallar

Səs sayı: 113458
Sayğaclar



Mp3 yukle